Skip Navigation or Skip to Content

ONSTAGE Experience met lof geopend

Via de entertainmentbranche en verblijfsaccommodaties naar de evenementensector, om vervolgens te starten met een eigen onderneming. Het is de weg die William Watts aflegde. Inmiddels is hij trotse eigenaar van de net geopende ONSTAGE Experience in Breda, met LOF Brabant als een van de financierders. We spraken William over ONSTAGE en zijn ervaring met LOF Brabant. 

"Het opent deuren als een partij als LOF Brabant achter je staat."
William Watts

Een hart voor beleving

Met een hoop ervaring op zak waagde William in coronatijd een sprong in het diepe. “Mijn hart ligt bij het maken van belevingen. ‘Hoe zou dit een spraakmakende beleving kunnen worden?’, vroeg ik mezelf af als ik een hotel of restaurant bezocht.” Niet gek dat William uiteindelijk het concept van ONSTAGE bedacht. 

Wat is ONSTAGE?

Stap binnen in de ONSTAGE Experience en word voor heel even een wereldberoemde dj op een groot festival. In zeven interactieve ruimtes beleef je alles wat een dj meemaakt: van fotoshoot tot muziekstudio. Je gaat naar huis met briljante foto’s, een muzieknummer en je eigen aftermovie. 

Meer weten over ONSTAGE?

Het samenstellen van een team was de volgende stap. Ik stelde zelf een projectmanager, storyteller en projectontwikkelaar aan. Natuurlijk keken we ook naar het budget en ontwikkelden we een businesscase. Een goede combinatie van creativiteit en business maakte uiteindelijk dat ik bij LOF Brabant het plan mocht pitchen.” 

"De goedkeuring van LOF Brabant was voor mij de eerste grote stap als ondernemer."
William Watts

LOF Brabant gelooft

De lat van LOF Brabant ligt hoog. Dat wist William: “Je moet een scherpe pitch schrijven en de financiële verantwoording duidelijk uitwerken. Als de beoordelingscommissie het plan goedkeurt, dan geeft dat een enorme bevestiging: een onafhankelijke partij die zegt dat je idee uitvoerbaar is en erin gelooft.” 

Met de financiering van LOF Brabant heeft William zijn idee uitgevoerd en is sinds september 2022 de ONSTAGE Experience in Breda geopend. “Je hebt een bepaald idee, een bepaalde visie. Het is supergaaf om die waar te kunnen maken.” William is trots op de stap die hij maakte van salesmanager naar ondernemer. “Ik heb altijd willen ondernemen, maar alleen met een plan dat precies bij mij past. Met hulp van LOF Brabant heb ik dat nu gedaan.”

Tips van William Watts voor andere ondernemers: 

  • geloof voor honderd procent in je eigen concept; 
  • combineer het creatieve aspect met een sterke businesscase;  
  • bedenk waar je over vijf jaar wil staan als ondernemer; 
  • waag de sprong en ervaar, daar leer je het meest van. 

Breda in de spotlights

Niet alleen William is blij met de uitvoering van zijn plannen. Ook voor gemeente Breda is de ONSTAGE Experience een grote plus. William vertelt: “De gemeente wil graag meer verrassende leisure activiteiten in de stad. Waar je in Amsterdam een van de zovelen bent, is dit concept in Breda uniek. Daar komt bij dat Brabant de grootste exporteur is in de dancewereld en deze experience ook bezoek van buiten Breda stimuleert.” 

Grote ambities

De eerste ambitie is geslaagd. Tijd om nieuwe doelen vast te stellen. “Allereerst wil ik de ONSTAGE Experience in Breda tot een succes maken. Daar gaat nu al het werk in zitten. En dan hoop ik op de lange termijn nog een vestiging te openen.” 

Projecten

Is jouw plan gesmeed en klaar voor lancering?