Skip Navigation or Skip to Content

Campy: met gemak Europa rond

Als rondtrekkende kampeerder zoek je gemiddeld 45 minuten naar een volgende slaapplek. Kostbare tijd die je ook in de natuur of met elkaar had kunnen doorbrengen. Daarom ontwikkelden Gijs de Beer, Boudewijn van der Velde en Laurens van Mierlo de app Campy. Met de lening van LOF Brabant maakt Campy het plannen van je reis nog makkelijker én leuker. Laurens van Mierlo, zelf fanatiek kampeerder, vertelt over de app en zijn ervaringen met LOF Brabant.

"LOF Brabant spreekt de taal van innoverende ondernemers."
Laurens van Mierlo, cofounder Campy

Een verademing voor rondtrekkende kampeerders

“Binnen de hotelbranche kennen we grote websites die zoeken naar de beste hotels”, vertelt Laurens. “Daarmee vergeleken is de kampeerindustrie achtergesteld. En dat terwijl een op de vijfentwintig Europeanen kampeert. Een derde daarvan trekt rond met een camper, tentje of caravan. Dat is een grote groep die vaak op zoek is naar een nieuwe plek maar hierbij niet goed geholpen wordt.” Voor Campy een aanleiding om de kampeerbeleving een boost te geven met een gebruiksvriendelijke app.  

Wat is Campy?

Campy is een  community of nomads. Kampeerders door heel Europa helpen elkaar door foto’s, reviews en specifieke campinginformatie te delen in de Campy app. Zijn er bijvoorbeeld honden toegestaan of is er een kampvuurplek? Samen zetten zij al meer dan 40.000 kampeerplekken door heel Europa in de app. 

Lees meer over Campy

De taal van innoverende ondernemers

Elke week spreekt iedere founder van Campy met meerdere appgebruikers. “Uit die gesprekken ontstonden ideeën voor vier nieuwe functionaliteiten. Bijvoorbeeld voor het direct boeken van kampeerplekken en voor het kunnen volgen van andere kampeerders.” Om die nieuwe functies te ontwikkelen is geld nodig.  

Laurens kwam via Richard Heesen van Midpoint Brabant in contact met Joost Melis van LOF Brabant. De klik was er meteen. “We spraken alle drie dezelfde taal; Joost en Richard kennen de toerismesector en weten van de hoed en de rand.” De heren zagen dezelfde kansen voor de kampeerindustrie en dus mocht Laurens de ideeën pitchen.  

Sparren met LOF Brabant

“Het proces van LOF Brabant is eenvoudig. Je start met een introductiegesprek en geeft een pitch; als je daar doorheen komt, volgt de afwikkeling. In totaal heeft dat ongeveer drie maanden geduurd.” Ook is Laurens positief over de connecties van LOF Brabant met de vrijetijdssector. “Tijdens onze gesprekken stelde Joost potentiële samenwerkingspartners voor die interessant zijn voor Campy. Zulke suggesties helpen enorm.” 

Trek de stoute schoenen aan

Als netwerker in hart en nieren trekt Laurens regelmatig de stoute schoenen aan. “Ondernemers zijn geneigd het wiel opnieuw uit te vinden. Terwijl ik vaak van alle kanten tips krijg en via via bij de juiste mensen terechtkom. Ik zou dan ook elke startende ondernemer adviseren om hulp of advies te vragen. Gewoon de telefoon pakken of een LinkedIn-berichtje sturen. Er zijn altijd anderen die een kop koffie met je willen drinken en je vooruit willen helpen.” 

Ontdek of jij in aanmerking komt voor een lening.

Projecten

Meer uitleg over het projectplan