Skip Navigation or Skip to Content

Nicole Scheffers, bestuurslid LOF Brabant

De vrijetijdssector groeit met LOF Brabant

De vrijetijdssector (leisure) in Noord-Brabant verdient een nieuwe impuls. Want hoewel er al veel te beleven is in de zuidelijke provincie, is het culturele plafond nog lang niet bereikt. Nicole Scheffers is directeur Park & Resorts bij de Efteling, en daarnaast bestuurslid bij LOF Brabant. We spraken met haar over het belang van leisure in Brabant: hoe staan we ervoor en wat doet LOF Brabant om de sector een boost te geven?

"Een lening vanuit LOF Brabant geeft ondernemers een flinke zet in de goede richting."
- Nicole Scheffers

We mogen er zijn

“Brabant heeft zoveel te bieden. Denk aan de Beekse Bergen, de vele musea, de Efteling en de prachtige natuur. Maar ook aan steden als Den Bosch, Eindhoven en Breda”, vertelt Nicole. En toch weten vooral de internationale bezoekers de bourgondische streek niet te vinden. “Veel toeristen reizen door naar de kust. Zonde, want er is hier zoveel te beleven.”  

‘Aantrekkingskracht en zichtbaarheid’ zijn de codewoorden. Nicole: “LOF Brabant helpt ondernemers die een innovatief plan voor de leisure in Brabant hebben. Met meer aanbod in de provincie kunnen we nog beter zichtbaar zijn en bundelen we onze aantrekkingskracht voor internationale bezoekers. Tegelijkertijd spreken we Brabanders en andere Nederlanders aan die wat dichter bij huis op pad gaan.” Zo krijgt de vrijetijdssector een nieuwe impuls. 

Een opwaartse spiraal

Met een lening van LOF Brabant bouwen ondernemers hun business op. Zij lossen de lening af en met dat geld helpen wij weer nieuwe ondernemers. Zo brengen we de leisure in een opwaartse spiraal.

Dien je aanvraag in

Een economische boost

Maar waarom wil een gemeente of provincie een boost geven aan leisure? Nicole legt uit: “Dat heeft te maken met de economie. Hoe meer innovatieve plannen er worden gerealiseerd, hoe meer bezoekers er naar Brabant komen. Toeristen blijven voor een langere tijd in onze mooie provincie. Het gevolg: meer inkomsten en meer werkgelegenheid.” 

Een flinke zet in de rug

Een lening van LOF Brabant geeft ondernemers een zetje in de goede richting. “Natuurlijk helpt de lening op financieel gebied. Maar die heeft nog een positieve bijkomstigheid. Het kan namelijk makkelijker worden voor de ondernemer om ook een lening af te sluiten bij een bank of een andere geldverstrekker. Daarbij staat er een fonds achter je met veel ervaring in de leisurebranche. Zo geeft fondsmanager Joost Melis ondernemers regelmatig tips om het plan aan te scherpen.”  

Joost vertelt

Kansen spotten

Om nog meer ondernemers aan te spreken, hebben we de voorwaarden voor een lening tegen het licht gehouden. Zo krijgen ook kleinschalige initiatieven de kans om een project op te starten. Groeien kan daarna altijd nog. “Een grote recreatietrekpleister, zoals de Beekse Bergen of de Efteling, is niet in één dag gebouwd. De uitdaging voor LOF Brabant zit ‘m dan ook in het vinden van projecten met potentie. Een goed voorbeeld daarvan is Doloris in Tilburg; dat project staat inmiddels als een huis.” 

Lees meer over Doloris

Nicole Scheffers, bestuurslid van LOF Brabant

Nicole Scheffers, directeur Park & Resorts bij de Efteling, is met veel plezier bestuurslid van LOF Brabant. “Het geeft me energie om naast mijn reguliere werk een bijdrage te leveren aan de leisure in Brabant. Ook leer ik bij LOF Brabant de veelzijdigheid van het werkveld kennen. Ik ben gewend met commerciële partners te werken, maar heb in mijn rol als bestuurslid juist veel contact met de provincie en gemeentes. En het allermooiste: ondernemers kunnen hun dromen waarmaken.” 

Wij staan klaar voor jou

Sta je in de startblokken met een creatief en innovatief plan? Vraag dan een lening aan bij LOF Brabant.

Ontdek hoe het werkt

Projecten

Deze ondernemers maken hun plannen waar met de hulp van LOF Brabant

Is jouw plan gesmeed en klaar voor lancering?