Skip Navigation or Skip to Content

Reis aangenaam door Brabant met mobyyou

Om leisure in Brabant te ervaren, moet je er wel kunnen komen. Om die reis zo aangenaam en gemakkelijk mogelijk te maken, is mobyyou in het leven geroepen: een service- en betaalplatform. Met deze app check je razendsnel in bij het openbaar vervoer. Zonder ov-chipkaart of bankpas. Dankzij een financiering van LOF Brabant wordt het idee uitgerold over Zuidoost-Brabant. CEO Jeroen Pietryga bruist van de plannen en vertelt meer over mobyyou en zijn ervaringen met LOF Brabant. 

mobyyou in het openbaar vervoer

In het openbaar vervoer in Eindhoven is mobyyou al te gebruiken. In- en uitchecken is daar verleden tijd. De app weet namelijk vanaf welke halte jij de bus in- en uitstapt. In de app vind je een geldig vervoersbewijs. Net zoals een stopknop, om aan te geven dat je er bij de volgende halte uit wilt. Alles voor de beste service en het meeste gemak.

Ontdek mobyyou

Een upgrade voor de reiziger

Op maar liefst drie manieren levert mobyyou een bijdrage aan leisure in Brabant. “Allereerst vanwege het gemak om op een bestemming te komen. Dat gebruiken we al in Eindhoven, en breiden we uit naar heel Zuidoost-Brabant met de financiering van LOF.” 

Ten tweede is mobyyyou bezig met uitbreiding naar de foodsector. Het derde punt sluit daarop aan: de combinatie maken tussen het openbaar vervoer en de foodsector. “Stel je voor: je bent student en reist naar de campus. In de bus bestel je alvast een kop koffie. Die staat als je aankomt op de campus precies op tijd voor je klaar”, vertelt Jeroen. 

"Onze ambitie is om de eerste superapp te worden in Europa, met Brabant als startpunt."
Jeroen Pietryga

Professioneel en proactief

In september had Jeroen het eerste contact met LOF Brabant. “We nodigden hen uit in ons experience centre. Daarvan werd LOF Brabant meteen enthousiast. Een pitch volgde. We beantwoordden vragen en kregen in december een akkoord.”

Het viel Jeroen meteen op dat de contactpersonen professioneel en proactief zijn. Dat ze met eigen ideeën en aanvullingen komen. “Ze zijn ambitieus en willen verder ontwikkelen. Daardoor kwamen we met de hoogst mogelijke snelheid tot een overeenkomst. Met die snelheid en daadkracht was ik heel blij.”

"LOF Brabant toonde lef door met ons in zee te gaan."
Jeroen Pietryga

Lof voor het lef van LOF

Jeroen heeft ‘lof voor het lef van LOF’. “En dat is niet zomaar een woordspeling. Ik denk namelijk dat we meer van deze initiatieven kunnen gebruiken in Nederland. Er zijn veel bedrijven met goede ambities, maar die plannen moeten wel gefinancierd worden om tot realisatie te komen. Dan is het waardevol dat LOF Brabant er meerwaarde in ziet en een lening verstrekt.” 

Ambities genoeg

Het gemak van mobyyou kan nog veel verder worden uitgerold, daar is Jeroen van overtuigd. “We willen de eerste superapp worden vanuit Europa. Die missie voeren we uit op een veilige manier, want we hebben speciale aandacht voor privacy en security.” Daarmee verwacht hij een goed alternatief te zijn voor andere superapps, die voornamelijk vanuit Amerika komen. “We kunnen daarnaast onze service aanbieden aan uiteenlopende sectoren. Maar we beginnen bij de uitrol van het openbaar vervoer in Zuidoost-Brabant.”

Projecten

Is jouw plan gesmeed en klaar voor lancering?